AdWords Hesap Yönetimi Nasıl Yapılmalı

AdWords hesap yönetimi, Google AdWords platformu üzerinden yapılan reklam ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması, yürütülmesi ve analiz edilmesi sürecidir. AdWords hesabınızı yönetirken, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. İlk olarak, AdWords hesabınızı oluşturun ve işletmenizin hedeflerini, hedef kitlenizi ve bütçenizi belirleyin.
  2. Daha sonra, reklam grupları oluşturun ve bu gruplara uygun anahtar kelimeleri ekleyin. Anahtar kelime seçiminde, arama sorgularının işletmenizle ilgisi, rekabetteki diğer reklamlar ve tıklama oranları gibi kriterlere dikkat edin.
  3. Reklamlarınızı oluşturun ve bu reklamları anahtar kelime gruplarına ekleyin. Reklamlarınızda, hedef kitlenize hitap eden ve işletmenizi tanımlayan özgün ve etkili bir metin kullanın.
  4. Reklamlarınızı yayınlayın ve performanslarını izleyin. Reklamlarınızın gösterim sayısı, tıklama oranı ve diğer kriterleri kontrol edin ve gerekirse düzeltmeler yapın.

Bu adımları takip ederek, AdWords hesabınızı etkin bir şekilde yönetebilirsiniz. Ayrıca, AdWords’ün yardım sayfalarından ve destek hattından da yardım alabilirsiniz.

İçerik Tablosu

AdWords hesap yönetimi dikkat etmemiz gereken noktalar.

  1. Anahtar kelime seçimleri
  2. Adwords uzantıları
  3. Negatif kelimeler
  4. Site hızı ve daha fazlası

1. AdWords Anahtar kelime seçimleri

Anahtar kelimeleriniz web sitenizde eğer bulunmaz ise puanı düşük olur buda çok parada verseniz sizi alt sırada gösterir.
Peki nasıl yapmalıyız  örn “AdWords yönetimi” bu anahtar kelimeyi kullanıyoruz ücreti tık başına 2.5 tl. Sayfa başı fiyat tahmini ise 3.5 tl siz 4 tl verdiniz ama yine de ilk sayfanın aşağısında gösteriliyorsunuz. Bunun sebebi;
Web sitenizde bu AdWords yönetimi ile ilgili bir yazı bulunmuyor olması.
Web site hızınız düşük olması. Yalnız bu site hız düşüklüğü bizim gördüğümüz hız değil yani diyeceksiniz ki site gayet hızlı internet yavaş diyeceksiniz ama durum böyle değil googlenin kendi site hız testi yaptığı bir sayfada sizin sitenizin ne kadar hızlı olduğunu söylüyor siteniz mobil ve masaüstü sistemde 80 puanın üzerinde olması gerek aksi taktirde siteniz Google tarafından düşük hızlı bir site ve buda sizin anahtar kelime puanınızın düşmesine neden olacak.

Site hız konusunda bizim sitemizi buradan test edebilir ve Ankarada seo firması olarak bu konuda yardım almak için bizi arayabilirsiniz.

Adwords Hesap Yönetimi

2. AdWords uzantıları

Uzantılar reklamlarınızın altında tanında ek kısımlar yani telefon uzantısı site bağlantı uzantısı gibi kısımlarıdır.
Verdiğimiz örnekten devam edecek olursak AdWords yönetimi reklamına telefon uzantısı ekleyerek kullanıcıların web sitesine giriş yapmadan sizlerin reklamında bulunan telefonu tıklayarak sizi direk arayabilir
Bu yanlış anlaşılmasın reklam parası gitmeyecek diye düşünmeyin ücreti Google sizden kesiyor aynı normal tıklanmış gibi

3. Negatif kelimeler

Negatif kelime sizleri fazla reklam parasından kurtaracak bir yöntem bu işlem sayesinde sadece reklamınızla ilgilenecek Kişiler sizinle iletişim kuracak ve reklamlarınız sizleri daha uygun fiyata daha çok iş getirmesini sağlayacak peki bu nasıl oluyor
adwords reklam yönetimi kelimesine reklam veriyoruz ama ücretsiz veya beleşe bir hizmet vermiyoruz. Aramalarda kullanıcı ” ücretsiz AdWords reklam yönetimini ” olarak arama yapıyor amacı paralı hizmet almak değil birşeyler öğrenmek olabilir bu kullanıcı siz negatif kelimelerde ücretsiz yazmadıysanız sizin sitenize girecek ve ücretli olduğunu görünce sitenizden çıkacak buda sizin reklamınızın geri dönüşümü olmayışı sizin maliyetlerinizi yükseltecek.

4. Site hızı

web site hızınız yüksek olması sizler için herzaman iyi olacaktır peki neden ?
Kullanıcı reklamınızı gördü tıkladı ve bekliyor ki siteniz açılsın ama kullanıcının fazla vakti yok ve sitenizin açılmaısını beklemeden direk kapatacak.
Site hızınız düşük ise puanınız da düşük olacak ve parayı yükseltseniz de sizi en üste atmayacak çünkü oran puanı düşük olacaktır.
AdWords Danışmanlığı, AdWords Firmaları, Google Adwords

Adwords hesap yönetimi ile ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçiniz uygun fiyatlara yüksek geri dönüşler alarak sizlerde mutlu müşterilerimizden biri olun.

Author

Web Tasarım ve seo konusunda kendini araştırmalar yaparak geliştiren bir seo uzmanıdır. Web site optimizasyonu ve seo konularında başarılarıyla ismini duyurmuştur.

Yorum Yap

    subscibe